29 Mart 2024, Cuma

Usta engelliler

7 Aralık 2016, Çarşamba 09:37

     


Çine Engelliler Derneği ve Çine Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile açılan dekoratif aksesuar kurslarında eğitim gören engelliler, işlerinde ustalaştı. Kurs öğretmeni Necibe Sağlam Şahin, öğrencilerin çabuk öğrenme kabiliyetine sahip olduğunu söyledi.

 

11 yıldır Çine’deki engellilere hizmet veren Çine Engelliler Derneği ile Çine Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde engelli vatandaşlar için açılan Dekoratif Aksesuar Kursu'nda eğitim gören engelliler, çalışkanlıkları ile göz doldurdu. Kursta öğretilenleri çok çabuk öğrenen engelli kursiyerler, yaptıkları eserleri Çine Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Çine Engelsiz Yaşam Parkı’ndaki sergide halkın beğenisine sundu. Engelliler, bugüne kadar, çanta, terlik, kolye gibi birçok eşya üreterek üzerinde süsleme yaptı. Engelli vatandaşlar, yaptıkları eserleri görmek isteyen bütün vatandaşları kendilerine misafir olmaya davet etti.

 

ENGELLİLER BİR GÜN HATIRLANMAMALI

Çine Engelliler Derneği Başkanı Ümran Gülten Kayalı, “Bugüne kadar Halk Eğitim Merkezi ile birlikte, bilgisayar, el işleri, takı tasarım gibi birçok kurs açtık ve engelli vatandaşlarımızın evden çıkmalarına, topluma kazandırılmalarına yardımcı olduk. Kursumuza katılan engelli vatandaşlarımızın yaptığı eserleri, belediyemizin bize kazandırdığı Engelsiz Yaşam Parkı'nda oluşturduğumuz sergide halkımızın beğenisine sunduk. Engelli vatandaşlarımız, halkımızı burada ağırlamaktan mutluluk duyacaktır. Vatandaşlarımız ne zaman isterlerse bizleri ziyaret edebilir, engelli vatandaşlarımızı sevindirebilirler” dedi. Başkan Kayalı, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e kendilerine verdiği desteklerden ötürü teşekkürlerini iletirken bütün engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı ve engellilerin sadece bir gün değil, bütün yaşamları boyunca hatırlanması gerektiğini söyledi.

Çine Halk Eğitim Merkezi Dekoratif Aksesuar Kursu Öğretmeni Necibe Sağlam Şahin ise engelli vatandaşlara eğitim vermekten onur ve mutluluk duyduğunu ifade ederken kursiyerlerin çok çabuk öğrendiğini ve işlerini canla başla yapmaya çalıştıklarını söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler