25 Nisan 2024, Perşembe

Meslek liselerinin önemi anlatıldı

7 Mayıs 2019, Salı 10:29

     


Çine'de ortaokulu ve lise öğrencileri 'Gönüller Bir Olsun' projesi kapsamında bir araya gelerek birlikte vakit geçirdi. Ortaokul öğrencilerine meslek liselerinin önemi anlatıldı.

 

Çine Mustafa Türkoğlu Ortaokulu ve Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Aydın Milli Eğitim Müdürlüğünün 'Meslek Eğitimine Katılım Sağlaması' (MEKAS) 'Gönüller Bir Olsun' projesi kapsamında asar mevkisinde piknik yaptı.

Ortaokul öğrencilerine mesleki liseler hakkında bilgi verildi. Mesleki liselerin önemine değinen Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Kaçar, "Üretimdeki çeşitlenmelerle birlikte yeni meslek çeşitleri ve alanları ortaya çıkmıştır. Bizler mesleki çalışma alanlarında öğrenmeye erişimin sağlanmasını hedeflemekteyiz. Çalışma verimliliğimizi yükselterek iş gücüne katılım oranlarını daha yukarılara taşımak istiyoruz. Mesleki eğitimde okul aile işbirliğinin güçlendirilmesi açısından ülkemizin geleceğinde olumlu sonuçlar çıkarmasını temenni ederiz" diye konuştu.

 

Çine Mustafa Türkoğlu Ortaokul Müdürü Mustafa Uğurlu ise, "Mesleki eğitim ülkemiz açısından çok önemli, bu önemi öğrencilerimize yansıtmak için çaba sarf ediyoruz. Herkesin asker, polis, doktor, mühendis olması mümkün değil. Bu ülkenin işinde uzman bir torna ustasına, elektrikçiye diğer mesleklere de ihtiyacı var. Bu bağlamda öğrencilerimizi daha güzel bir geleceğe hazırlamak adına uğraş veriyoruz" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler