26 Nisan 2024, Cuma

Karpuzlu’da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi

7 Mayıs 2019, Salı 12:47

     


Karpuzlu Tekeler Ortaokulu tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.

Karpuzlu Kaymakamı Mahmut Fazıl Yıldız, Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı renkli görüntülere sahne oldu.

Fuarların açılışını gerçekleştiren Kaymakam Yıldız, öğrencilerin binbir emekle hazırlayıp görücüye çıkardığı projeleri gezdi. Projelerle ilgili bilgi alan Yıldız, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

Düzenlenen açılışta bir konuşma gerçekleştiren Karpuzlu İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ümit Kale ise, “TÜBİTAK’ın desteğiyle Tekeler Ortaokulu'nda bu yıl üst üste dördüncüsünü düzenlediğimiz ve artık Tekeler’de geleneksel hale gelen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın bir kez daha açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz” dedi.

Düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda görev alan tüm öğretmenlere Yıldız tarafından plaket takdim edildi. Fuar öğrenci, öğretmen ve velilerden de büyük ilgi gördü. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler