19 Nisan 2024, Cuma

Çocuklarının eğitimi için seferber oldular

7 Ocak 2020, Salı 11:37

     


Çine Hüseyin Özkan İlkokulu'nda Beslenme Dostu programına destek olmak ve okuldaki eksikliklerin giderilmesine katkı sağlamak isteyen veliler her haftanın bir günü kermes düzenledi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Hüseyin Özkan İlkokulu imece usulü güzel bir projeye imza attı. Okul kantin işletmecisinin onayını alan veliler imece usulü düzenli olarak kermes düzenledi. Haftada bir gün okulun yemekhanesinde gerçekleştirilen kermes ile öğrencilere evde hazırlanan gıda ürünleri satıldı. Okul kantin işletmecisi Önder İçen'in onayı, velilerin ortak çalışması ve öğretmenlerin desteği ile gerçekleştirilen kermes projesi takdir topladı. Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Öner, "2019-2020 yılına hızlı bir giriş yaptık. A blok içerisinde öğrenci tuvaletleri yoktu. Çocuklarımız dışarıda bulunan tuvaletleri kullanıyordu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar sayesinde bina içerisine tuvaletler yapıldı. Sınıflarımız üç farklı renge boyandı. Eski lambalar değiştirildi. Sınıflara yeni askı ve panolar yapıldı. Sınıf kapıları öğretmenlerin belirlediği konsepte göre giydirildi. A blok içerisine yeni Atatürk Köşesi yapıldı. Önceki Atatürk Köşesi yenilenerek B blok girişine yerleştirildi" dedi.

 

"YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

Okul aile birliği olarak okulda uygulanan Beslenme Dostu programına destek olmak için her Pazartesi kantin işletmecisinin onayı ile kermes düzenleyerek öğrencilere ev yapımı yararlı yiyecekler sunduklarını ifade eden Öner, "Her hafta bir sınıfın velileri kermes için uğraş verdi. Kantin işletmecisi haftanın bir günü kendi kazancını hiçe sayarak çocukların eğitimini düşündü. Bizler çocuklarımızın daha iyi bir ortamda eğitim alabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yemek hanemizi düzenlemek, bahçede çocuklarımızın tam olarak yararlanabilecekleri alanlar oluşturmak, uygulama bahçesi, basketbol, voleybol, futbol sahası, zeka oyunları alanı, resim, müzik, yaşam becerileri ve tasarım atölyeleri konferans salonu gibi yapacak çok işimiz var" diye konuştu.

 

OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN KONSER

Öner, otizm sınıfında eğitim gören çocuklar için gerekli eğitim ortamını sağlamak istediklerini belirterek, "28 Şubat 2020 tarihinde Zakkum Konseri düzenleyeceğiz. Bu konserden elde edeceğimiz gelirimizi otizmli sınıfımız için harcayacağız. Amacımız çocuklarımız için gerekli eğitim ortamını sağlamak ve ihtiyaçlarını karşılamak" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler