19 Nisan 2024, Cuma

"Her can bizim evladımız"

6 Eylül 2019, Cuma 15:17

     


Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, 2019/2020 Eğitim-Öğretim Yılının tüm öğrenciler ve öğretmenler başta olmak üzere servis işletmecisi üyeleri ve ailelere hayırlı olmasını dilerken, sezonun hatasız ve kazasız bir yıl olması temennisinde bulundu.

 

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, yaptığı açıklamada, yeni eğitim yılının hayırlı olması temennisinde bulunurken, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, velilere dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgiler verdi. 2019-2020 eğitim öğretim yılı için okul servis ücret tarifesinin Aydın Büyükşehir Başkanlığı Ulaşım Daire Başkanlığınca açıklandığını bu öğretim döneminde 0-10 km arası öğrenci taşıma ücretinin aylık 175,00 lira olduğunu söyledi.

 

"TRAFİĞE DİKKAT"

Başkanı Bircan Öter, “Bilindiği gibi 2019-2020 eğitim öğretim yılı başlıyor. Tüm öğrencilerimize ,öğretmenlerimizce yeni öğretim yılının hayırlı olmasını diler. Sürücülerimizin de hatasız, kazasız bir eğitim öğretim dönemi geçirmesini dilerim. Bu arada taşıma sektöründe görevli tüm arkadaşlarımızın okulların açılmasıyla birlikte işleri de yoğunlaşacaktır. Okulların açılacağı önümüzdeki pazartesi günü Haliyle ilçemizde trafik yoğunluğu yaşanacaktır.” dedi.

 

VELİLERİ BİLGİLENDİRDİ

Sürücülerin sabırlı ve sağduyulu olması gerektiğini belirten Başkan Bircan Öter, " Çocuklarımızın bindiği servis araçları ve bunları kullanan araç şoförleri çok çok önemli. Bu araçlarda taşınan çocuklar bizim canlarımız. Her can bizim evladımız. Bu nedenle bu konudaki her şeye daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor. Sürücülerimiz tarafından çocuklarımızın evden okula, okuldan eve güvenli bir şekilde ulaşımının yapılacağına eminiz ve bu konuda bizim oda başkanlığı olarak sürücülerimize güvenimiz tamdır. Bu eğitim öğretim döneminde de her öğretim döneminde olduğu gibi velilerimize de önemli görevler düşmektedir. Özellikle Çocuklarını teslim edecekleri servis araçlarının okul servis araçları yönetmeliğinde belirtilen şartları taşıyıp taşımadıklarını araştırsınlar. Servis araçlarında “okul taşıtı” yazısı mevcut olmak zorunda. Dur lambası fren tertibatı ile birlikte olmayacak, frenden bağımsız olacak. Camlar ve çerçeveler sabit olacak ve açılmayacak. Kapılar şoför tarafından açılıp kapanacak şekilde otomatik olacak. Okul servis aracı temiz, bakımlı ve güvenli durumda bulundurulacak. Okul servis araçlarında takip sistemi olacak. Kayıtlar 30 gün saklanacak. Camlarda renkli film tabakası olmayacak. İç mekanı gösteren beyaz cam dışında cam kullanılmayacak. Öğrenci taşıma sınırına uyulacak” diye konuştu.

 

REHBER PERSONELİN GÖREVLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Başkan Bircan Öter, diğer önemli bir konunun da kreş, anaokulu ve İlkokul taşımacılığı yapan tüm okul servis araçlarında yetki belgeli birer rehber personel bulundurma zorunluluğunun olduğunu ifade ederken, rehber personelin görevlerinin de bilinmesinin son derece önemli olduğunu belirtti. Rehber personelin görevlerine dikkat çeken Başkan Öter, Okula gelişteki ilk öğrenci alındığı noktadan önce servis aracında bulunmak ve okul bittikten sonra en son öğrencinin indiği noktaya kadar araçta bulunmak. Refakat ettiği öğrencilerin güvenli ve emniyetli bir şekilde araca biniş ve inişleri ile geliş ve gidişlerine yardımcı olmak. Taşıma işlemlerine ilişkin olarak okul-aile-öğrenci ilişkilerinde ortaya çıkan sorunları ilgililere zamanında bildirmek. Ayrıca taşıt içi düzeni sağlayacak, emniyet kemerlerinin takılı olup olmadığını kontrol edecek, taşıma faaliyeti öncesinde ve sonrasında aracın içini kontrol etmek” ifadelerini kullandı.

 

“AYAKTA TAŞINACAK HER ÇOCUK RİSK TEŞKİL ETMEKTEDİR”

Okul servis aracı ile çocuğunun taşınması için anlaşan velilerinde çocuklarına araç içerisinde mutlaka oturarak seyahat etmeleri gerektiğini, koltuklarındaki emniyet kemerlerini takmalarının önemini ve araçlardan binerken veya inerken dikkatli olmaları ve araçta görevli rehber personele riayet etmeleri gerektiğini anlatmaları gerektiğini ifade eden Başkan Öter, “Ayrıca evleri servisin geçeceği güzergahın üzerinde değil ise servisin geçeceği güzergahtaki en uygun noktaya çocuklarını zamanında çıkarmaları önemlidir. Velilerimiz çocuklarının taşınması için anlaştığı araçtaki taşınan çocuk sayısının koltuk kapasitesinin fazla olmadığına dikkat etmeleri, çünkü çocukların taşınması esnasında hepsinin mutlaka oturmaları ve kemerlerinin takılı olmasının önemli olduğunun bilinmesi gerekir. Ayakta taşınacak her çocuk bir risk teşkil etmektedir" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler