20 Nisan 2024, Cumartesi

Eski ve yeni mezunlar bir araya geldi

6 Haziran 2016, Pazartesi 09:19

     


Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bu yıl düzenlediği mezuniyet törenine eski mezunlar da katıldı. Eski mezunlar anılarını tazeleyerek birbirleriyle hasret giderdi, yeni mezunlar hem sevinci hem hüznü bir arada yaşadı.

 

Çine 70. Yıl Sağlık Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ilk kez düzenlenen mezunlar gününde, okulun eski mezunları, eski çalışanları ve yeni mezunlar bir araya geldi. Şeyhler Düğün Salonu'nda yapılan tören ile okul 18. döneminde 69 öğrencisini mezun etti. Mezun öğrenciler, Türk Bayrağı ve okul filamasını tören ile 11. sınıf öğrencilerine teslim etti. Öğrenciler kep atma töreninin ardından eğlenerek mezun olmanın sevincini yaşarken, okuldan ayrılıyor olmanın da hüznünü yaşadı. Eski mezunlar ise okul anılarını tazeleyerek, birbirlerine olan özlemlerini giderdi.

 

"İNSANLARIN GÖNÜLLERİNDE YER EDİNİN"

Çine 70. Yıl Sağlık Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Uğur Güleç, törende yaptığı konuşmada, şöyle dedi?

''Her birinizin başarılı olacağından eminim. Ne iş yaparsanız yapın işinizi önemseyin. İnsanları sevin ve gönüllerinde yer edinin. Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmed Han İstanbul’un fethi sırasında ‘biz toprakları değil gönülleri fethetmeye gidiyoruz’ demiştir. Mehmed’in ısrarcı olduğunu gören Bizans kralı ‘bırak şu kuşatmayı ataların geldi de alamadı, sen mi alacaksın’ demesi üzerine Mehmed Han, ‘sen bendeki aşkı heves mi sandın’ diyerek karşılık vermiştir. Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.'' (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler