17 Nisan 2024, Çarşamba

Helal olsun bu gençlere!

6 Mayıs 2019, Pazartesi 18:00

     


Kocaeli Üniversitesi'nde eğitim alan bir grup genç Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu'nda kütüphane oluşturdu. Kütüphaneyi 2 günde bitirerek miniklerin hizmetine sunan yardımsever üniversiteli gençlerin hayali ise Türkiye'nin 81 ilinde kütüphane oluşturmak.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Kocaeli'de öğrenim gören 21 üniversite öğrencisi 81 ilde 81 adet kütüphane kurmak için harekete geçti. Bugüne kadar Tokat, Muğla, Ordu, Amasya ve Manisa'da minik öğrencilere kütüphaneler kuran gençlerin son durağı Aydın oldu. Yardımsever gençler Çine'de eğitim veren Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokulu'nda kütüphane inşa etti. 2 günlük çalışma ile boş bir odayı güzel bir kütüphaneye dönüştüren gençler takdir topladı. Kütüphanenin açılış törenine Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile birlikte okul müdürleri ve öğretmenler de katıldı. 2 gün boyunca Çine'de bulunan gençlere Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çine Belediyesi katkı sağladı.

 

81 İLDE 81 KÜTÜPHANE

"Bir okusa hayatı değişecek çocukların elinden tutalım, çünkü siz yanımızda oldukça daha güçlüyüz” diyen Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü öğrencileri 6. kütüphanelerini Çine'de oluşturdu. “Tozlu raflardan rengarenk düşlere” mottosuyla hareket ettiklerini ifade eden Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü öğrencisi İlke Aşıkoğlu, "Bir ilkokuldan bize kitap yardımı talebi gelmişti, bizde neden sadece kitap yardımında bulunalım gidelim bir kütüphane oluşturalım dedik ve bunu gerçekleştirdik. Bu olay 81 ilde 81 kütüphane projemizin bir kıvılcımı oldu. 6. kütüphanemizi Aydın'da oluşturduk. Çocukların mutluluğu bize yansıyor onlarla birlikte mutlu oluyoruz. Amacımız 81 ilde 81 kütüphane oluşturmak" şeklinde konuştu.

 

"İYİ Kİ VARLAR"

"Gülümseten düşler kitaplardan geçer" diyen Aşıkoğlu, "İzmit esnafı, okulumuzun mezun öğrencileri bize çok yardımcı oluyor. Kütüphanemizdeki demirbaşlar, boyalar ve benzeri ihtiyaçlarımızı yardımseverlerden temin ediyoruz. Kitap desteğini sosyal medyadan ve çevremizde projeden haberdar olanlardan topluyoruz. Türkiye'nin her ilinde oluşturacağımız kütüphanelerimiz için bu yardımlara ihtiyacımız var, bize destek veren miniklerin gülümsemesini sağlayan herkese çok teşekkür ederiz, iyi ki varlar" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler