29 Mart 2024, Cuma

Hibe almayı başardılar

5 Ocak 2017, Perşembe 14:58

     


Geçen yıl kabul edilen Erasmus+ KA1 projesi ile İngiltere ve Fransa’ya hareketlilik düzenleyen Akçaova Anadolu Lisesi öğretmenleri, bu yıl da hazırladıkları KA2 projesi ile yeni bir başarıya imza attı. Bu başarı Akçaovada ve okulda büyük bir sevinç yarattı.

 

Akçaova Anadolu Lisesi’nin proje ekibinde bulunan öğretmenler tarafından hazırlanan KA2 projesi, 904 projeden hibe almaya hak kazanan 63 projenin içine girmeyi başardı.

Akçaova Anadolu Lisesi geçen yıl tamamlamış olduğu “Dil öğretiminde teknolojinin kullanımı” isimli Erasmus+ KA1 projesinin ardından bu yıl da KA1 projesinin devamı niteliğinde olan KA2 projesinin ilk aşamasını Macaristan’da gerçekleştirdi.

12-16 Aralık tarihleri arasında Macaristan’da düzenlenen ilk ulus ötesi toplantıya Macaristan, Bulgaristan ve Türkiye’den 3’er öğretmen katıldı.

“PROJEYİ DESTEKLİYORUM”

Akçaova Anadolu Lisesi Müdürü Arif Coşkun, proje çalışmalarını desteklediğini söyleyerek, “Akçaova gibi küçük bir yerleşim yerinde son iki senede iki tane Avrupa Birliği projesinin kabul edilmesi bizim için önemli bir başarı. Bu tarz çalışmalar okulumuz için oldukça önemli, öğrenciler ve öğretmenlerin kendilerini geliştirme yönünde edindiği bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Erasmus projeleri, öğretmenlerimizin dil yeterlilikleri ve profesyonel beceriler açısından kendilerini geliştirmelerini sağlayarak iyi bir deneyim kazanmalarına fırsat vermektedir” dedi.

“AKÇAOVA İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT”

Proje hakkında bilgi veren Akçaova Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Yeliz Gören, “Projemiz ile yabancı dil öğretiminde uygulanan yüz yüze eğitimin yanında çevrim içi eğitimden de yararlanmayı içeren Blended Learning (Harmanlanmış Öğrenme) hakkında daha donanımlı olmayı, böylece sunulan teknolojik imkanları yabancı dil eğitiminde kaliteyi artırmak için kullanmayı amaçlamaktayız. Dil öğretiminde daha etkili ve güncel yöntemleri bulmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmek, böylece öğrencilere daha iyi bir dil eğitimi sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz projemizin ilk toplantısında proje süresince yapılacak olan faaliyetler planlanarak projemiz genel hatlarıyla görüşüldü. Projemiz kapsamında 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'nda planlanan iki hareketlilik detayları belirlendi. Öncelikle 5-10 Şubat tarihleri arasında 3 ortak okulun dil öğretmenleri, Macaristan’daki Debrecen Üniversitesi profesörleri IstvánCsűry ve GyulaSankó tarafından düzenlenecek olan ‘Harmanlanmış öğrenme’ kursuna katılacaklardır. Kursun içeriğiyle ve ayrıntılarıyla ilgili Debrecen Üniversitesi profesörleri ziyaret edilerek profesyonel ihtiyaçlara ve beklentilere değinildi ve kurs planı genel hatlarıyla oluşturuldu. Proje logosu ve web-sitesi oluşturularak proje koordinatörü ve diğer ortakların sorumlulukları belirlendi. Ayrıca nisan ayı içerisinde Macaristan’da gerçekleştirilecek olan öğrenci hareketliliğinin detayları üzerine konuşuldu. 2-8 Nisan’da öğrenci hareketliliğinde, kurs alan dil öğretmenleri tarafından öğrencilere ‘Harmanlanmış Öğrenme’ yöntemi kullanılarak ders anlatılacak ve böylece edinilen bilgileri teoriden uygulamaya geçirmiş olacağız. Projenin, Akçaova gibi küçük bir yerde yaşayan öğrenciler için büyük bir fırsat. Okulumuzun bulunduğu sosyolojik çevre nedeniyle gerek öğrencilerin gerekse velilerin dikkatini eğitime çekmeyi, daha duyarlı olmaları için motive etmeyi, öğrencilerin geleceği için daha fazla iş birliği yapmayı istiyoruz. Ayrıca Fatih Projesi kapsamında öğrencilere dağıtılan tabletlerin öğrenciler tarafından amaca uygun kullanılması ve öğretmenlerin dil öğretiminde teknolojinin etkin kullanılmasında yeterli donanıma sahip olması amaçlanmaktadır” diye konuştu.  (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler