25 Nisan 2024, Perşembe

Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ilk AB projesi sevinci yaşanıyor

4 Kasım 2016, Cuma 10:06

     


Çine Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nce hazırlanan ‘Asansör Kazalarının Önlenmesi İçin Avrupa’da Sürdürülebilir Mesleki Eğitim'' adlı Avrupa Birliği Projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye uygun bulunarak hibe desteğine hak kazandı. Okul Müdürü Ömer Kaçar, projenin okulun koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek ilk Avrupa Birliği Projesi olduğunu söyledi.

 

Proje kapsamında okula 88 bin euro hibe desteği verileceğini belirten Müdürü Ömer Kaçar, Çine Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinin proje koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan “Asansör Kazalarının Önlenmesi İçin Avrupa'da Sürdürülebilir Mesleki Eğitim” adlı projede okulun yerel ortaklarının Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sakarya Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olduğunu söyledi. Müdür Ömer Kaçar, ''Okulumuzun uygulayacağı ilk Avrupa Birliği projesi olması öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, velilerimizi çok mutlu etmiştir. Yerel ve ev sahibi ortaklarımızla birlikte öğrencilerimiz için Avrupa’da 19+2 günlük staj programı, öğretmenlerimiz için ise 10+2 günlük işbaşı, inceleme, gözlem faaliyet programı uygulanacak. Özellikle ülkemizin gündeminde olan asansör kazalarının azaltılmasına yönelik öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerilerinin artırılması, Avrupa vatandaşlığı olgusunun tanıtılması, sosyal ve kültürel kazanımlar elde etmeleri açısından projenin önemi büyük. Bakanlığımızın ikinci Eğitim Kongresi'nde “Eğitimden Üretime Sektörle İş Birliği” teması olarak mesleki ve teknik eğitimin seçilmesi, öğrencilerimiz ve sektör için umut verici. Ayrıca projemizle Milli Eğitim Bakanlığı'mızın mesleki ve teknik eğitimde, kalite, istihdam ve aranan elaman hedefleri ile kalkınma planları, Türkiye Mesleki ve Teknik Eğitim Strateji Belgesi ve eylem planına (2014-2018) ulaşılmasında okullarımız ve bölgelerimiz özelinde katkı sunacak. Projemizin hazırlanmasına katkı sunan yerel ortak temsilcilerimize, sözleşme makamı olan Türkiye Ulusal Ajansı Başkanlığı'na ve proje uzmanına teşekkür ediyorum” dedi.

 

PROJE UYGULAMA SÜRESİ 12 AY

Çine Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda proje irtibat kişisi olan Eyüp Kılınç, teklif dönemi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: ''2016 yılı Erasmus+ Ana Eylem 1 (KA1) Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlandı. Ulusal Ajansa sunulan 2296 proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyanlar, içerik değerlendirmesine alındı ve her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirildi. İçerik değerlendirmesi sonucunda ve mevcut bütçe imkanları çerçevesinde, 324 proje teklifi hibe desteği almaya hak kazandı ve 114 proje teklifi yedek olarak belirlendi. Okulumuzun uygulayacağı projenin iki yerel ortağı, Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sakarya Fatih Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Yurt dışı ev sahibi ortaklar olarak Almanya’dan iki, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'nden birer ev sahibi ortağı olan projenin uygulama süresi 12 aydır” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler