28 Mart 2024, Perşembe

Çocuklar yazı dolu dolu yaşadı

4 Eylül 2018, Salı 14:15

     


Çine Kültür Derneği geleneksel hale getirdiği 4 yıldır süregelen yaz etkinlikleri ile bu yaz aylarında da çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Kültür Derneği 4 senedir gerçekleştirmiş olduğu çocuklara yönelik yaz etkinlikleri ile çocukların hem öğrenmesini hemde eğlenmesini sağladı. Her geçen yıl ilginin arttığı etkinliklerde bu yaz çocuklar yüzme, basketbol, eğitsel oyunlar eğitimleri alırken, farklı müze ve doğa güzelliklerini de keşfetme fırsatı buldu. Çine Kültür Dernek Başkanı Mehmet Demir, öğretmen Alp Özerdem, Caner Akbaş ile Ezgi Algül eşliğinde etkinliklere katılan çocuklar heyecanlı ve keyifli dakikalar geçirirken uzun bir eğitim yılının stresini de attı.

 

"ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Çine Kültür Derneği'nde gönüllü eğitmen olarak bulunan Alp Özerdem, "Bu tür etkinlikler çocukların hem fiziksel, hem ruhsal hemde mental gelişimleri açısından büyük önem taşıyor. Sanat, bilim, spor ya da doğa etkinlikleri çocukların bakış açılarının gelişmesini sağladığı gibi, kendilerine olan güveni de artıyor. Bilim ve doğa etkinlikleri, satranç, mangala gibi zeka oyunları çocukların yaşadıkları çevreyi daha iyi anlamalarına yardımcı olduğu gibi analitik düşünme yeteneği, problem çözme ve sorunlarla başa çıkma becerilerini geliştiriyor. Aynı zamanda çocukların yaratıcılığını geliştirme konusunda da bilim ve doğa etkinlikleri önem taşıyor. Bizi böyle etkinlikle ilçemiz çocuklarıyla buluşturan dernek başkanımız Mehmet Demir ve ekibine teşekkür ederiz" diye konuştu. (GÜLSER BAŞKURT)







 
Son Eklenen Haberler