20 Nisan 2024, Cumartesi

Çine'de mesleki eğitime teşvik sergisi

4 Ocak 2019, Cuma 13:29

     


Çine Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesi, Çine Mustafa Türkoğlu Ortaokulu'nda açmış olduğu sergi ile ortaokul öğrencilerine projelerini sundu. Mesleki eğitime teşvik amacıyla açılan serginin diğer ortaokullarda da açılacağı bildirildi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesi, Bakanlık desteği ile gerçekleştirilen Meslek Eğitimine Katılım Sağlama (MEKAS ) projesi kapsamında, bu yılın sonunda lise tercihlerini yapacak olan Çine Mustafa Türkoğlu Ortaokul'unda 8. sınıf eğitimi alan öğrencilere yönelik sergi açtı. Çine Mustafa Türkoğlu Ortaokulu'nda kurulan sergide, Çine Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri eğitimini aldıkları mesleki eğitimlerde gerçekleştirmiş oldukları projeleri sergiledi. 8. sınıf eğitimi alan öğrencilerin yanı sıra diğer sınıflarında ilgisini çeken sergi yoğun ilgi gördü.

 

"AMACIMIZ OKULUMUZU TANITMAK"

Okul Müdürü Ömer Kaçar, sergiyi diğer ortaokullarda da açmayı düşündüklerini ifade ederken, mesleki eğitimin gelişmekte olan ülkemiz için şu günlerde daha fazla ihtiyaç duyulan bir eğitim alanı olduğunu belirterek, "Mesleki eğitime her daim ihtiyaç olduğu gibi şu günlerde daha fazla ihtiyacımız var. Her meslek dalını icra edebilecek eğitimli bireylere ihtiyaç duyduğumuz toplum içerisinde artık mesleki eğitimlerin daha fazla önemsenmesi gerekiyor. Amacımız okulumuzu tanıtmak. Biz bu proje ile ortaokul öğrencilerimizin ayağına geldik. Atölyelerde yaptığımız çalışmalarımızı sergiledik. Okulumuza gelmek isteyen öğrencilere bu şekilde katkıda bulunmak istedik" diye konuştu.

 

"DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Çine Mustafa Türkoğlu Ortaokul Müdürü Mustafa Uğurlu kendisinin de mesleki eğitim lise mezunu olduğunu belirterek şunları söyledi: Mesleki eğitimin öneminin farkındayız. Eğitimli ustalara çok ihtiyacımız var. Buna benzer projeleri desteklemeye devam edeceğiz" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler