25 Nisan 2024, Perşembe

Kut-ül Amare Zaferi kutlandı

3 Mayıs 2018, Perşembe 11:07

     


Osmanlı Devleti’nin Çanakkale Zaferi'nin ardından ikinci kez İngilizlere karşı kazandığı Kut-ül Amare Zaferinin 102. yıl dönümünü Çine'de de kutladı.

 

Çine Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Kut-ül Amare Zaferinin 102. yıl dönümü kutlamasında Çine İmam Hatip Ortaokul öğrencileri birbirinden güzel şarkı ve şiirler söyledi. Kut-ül Amare savaşı anlatıldı. Osmanlı Devleti’nin Çanakkale zaferinin ardından, Irak’ta İngilizlere karşı kazanmış olduğu 2. ve son zaferinin kutlama etkinliği izleyiciler tarafından takdir topladı. 

İNGİLİZLERE KARŞI İKİNCİ ZAFER

Günün anlam ve önemini belirten Çine İmam Hatip Ortaokul Müdür Yardımcısı Özgür Arslan şunları söyledi: İngilizler Osmanlı ordusu tarafından önce Selman-ı Pak'ta yenilgiye uğratılmış ve sonra da Kasım 1915'te Kut-ül Amare'de kuşatılmıştır. 29 Nisan 1916'da ingiliz tümeni komuta kademesi ile birlikte esir alınmıştır. Türk tarihi bir çok destansı savaş ve bu savaşlara yön veren üstün yeteneklere sahip komutanların kahramanlıkları ile doludur. Bu kahraman komutanlardan biri de Halil Kut paşadır. Kut-ül Amare'de Çanakkale'nin ardından İngilizler ikinci kez Türkler tarafından yenilgiye uğratılmıştır. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler