25 Nisan 2024, Perşembe

Kitap kurtları belli oldu

1 Nisan 2015, Çarşamba 09:35

     


51. Kütüphane Haftası dolayısı ile Çine İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından 2014 yılında kütüphaneden en çok kitap alan kişiler belirlendi. En çok okuyanlar, ödüllerini Çine Kaymakamı Özkan Demir'in elinden aldı.

 

Çine İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır ve personeli, en çok kitap alan kişiler ile birlikte Çine Kaymakamı Özkan Demir'i ziyaret etti. Çine İlçe Halk Kütüphanesi verilerine göre 2014 yılında en çok kitap alan isimler belirlendi. Buna göre, Atatürk İlkokulu 2/D öğrencisi Mehlika Yavuz, en çok kitap alan kişi olurken, Namık Kemal Ortaokulu 7/C öğrencisi İlayda Kaça 2'nci, Mustafa Türkoğlu Ortaokulu 7/E öğrencisi Buket Teker 3'üncü olurken, en çok okuyan aile ise Hüseyin Özkan İlkokulu 2/A öğrencisi Abidin Cesur ve annesi Ayşe Cesur oldu. Yetişkinler kategorisinde ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Necip Gülten birinci olurken, Hasan Telli ise ikinci oldu. 2014 yılı içerisinde Çine Halk Kütüphanesi'nden Mehlika Yavuz 83, İlayda Kaça 82, Buket Teker 80, Abidin Cesur 64, Ayşe Cesur 63, Necip Gültin 59 ve Hasan Telli 57 kitap aldı.

 

Kitap kurtlarına ödüllerini takdim eden Çine Kaymakamı Özkan Demir, "Çevremde gördüğüm kadarıyla, ailesi okuyan çocuklar da kitap okumayı seviyor. Biz veliler olarak bu konuda çocuklarımıza öncülük etmemiz çok önemli. Kitap okuma seviyemiz istediğimiz seviyede değil. Bilgi çağında yaşıyoruz ve bilgi dünyayı yöneten bir güç. Bilgiyi yöneten toplumlar dünyayı yönetiyorlar ve diğerleri ise yönetilenler oluyor. Daha çok okuyup, bilgiyle donanmamız ve bu neticede zenginleşmek, ilerlemek daha da güçlenmemiz noktasında kullanabilmemiz lazım" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler