28 Mart 2024, Perşembe

Elektrik akımına kapılan 6 büyükbaş hayvan telef oldu

29 Haziran 2015, Pazartesi 22:15

     


Çine’nin Cumalı Mahallesi’nde Mehmet Emin Kartal’a ait evin ahırında zincirle demir direğe bağlı 7 büyükbaş hayvanın 6’sı elektrik akımına kapılarak telef oldu.

Mehmet Emin Kartal’ın oğlu Ahmet Kartal (32), ahırdaki bir hayvanı kurtardıktan sonra diğer hayvanları kurtarmaya çalışırken elektrik akımına kapıldı. Kartal, elektrik akımından güçlükle kurtulabildi.

“HAKKIMI ARAYACAĞIM”

Olayın bugün saat 18.30 sıralarında meydana geldiğini bildiren Ahmet Kartal, şunları söyledi:

“Evin içerisinde oturuyordum. Ahırdan hayvanlarımın sesi geldi. Bir anda kendimi dışarıya attım. Bir baktım hayvanımın birisi ölmüş. Elektrik akımına kapılarak öldüğünü düşündüm. Ayağıma çizmemi giyerek ahırın içerisine girdim. Bir tane hayvanımı ahırdan zorlukla kurtarabildim. Diğerlerini kurtarmaya çalışırken elektrik akımına kapıldım. Kendimin nasıl kurtulduğumun bile farkında değilim. Elektrik akımından kurtulduktan sonra 6 hayvanımın telef olduğunu gördüm. Hakkımı arayacağım. Bunun sorumlusu AYDEM’dir. Geçen yıl Cumalı Mahallemizdeki direk ve elektrik hatlarını değiştirdi. Buradan mahalle halkını uyarıyorum. Ahırınıza gelen elektrik hatlarını kontrol edin. Benim başıma geldi, sizin başınıza gelmesin.”

Kartal, daha sonra durumu Çine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirdi.

Veteriner hekim kontrolünde yapılan incelemelerde, elektrik direğinden hayvanların ahırına gelen kablonun zamanla aşındığı ve kabloyu tutan telin ahırın çatısı ile teması sonucunda hayvanların akıma kapıldığı belirlendi.

 

DEĞERİ 45 BİN LİRA CİVARINDA

Olay yerine gelen Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, işletme sahibine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Atıgan, telef olan 6 hayvanın piyasa değerinin, 45 bin lira civarında olduğunu söyledi.

Ahırda yapılan incelemelerin ardından, telef olan hayvanlar açılan çukura gömüldü. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler