29 Mart 2024, Cuma

Jandarma’dan cankurtaran operasyon

23 Kasım 2015, Pazartesi 16:23

     


Kuşadası Ilıca sahili yakınlarında fırtınaya rağmen denize açılan 3 botla Yunan Adaları'na geçmeye çalışan 25’i çocuk 90 kaçak göçmen, boğulmaktan son anda Aydın İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı ekiplerin sabaha karşı düzenledikleri nefes kesen operasyonla kurtarıldı.

Aydın İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı ekipler, çalışma neticesinde Afgan, Suriyeli, Irak uyruklu göçmenlerin bulunduğu 3 şişme botun Kuşadası iMilli Park Ilıca sahilinden denize açıldığını belirledi. İçinde Yunanistan’ın Midilli (Lesvos) Adası’ gitmeye çalışan 25’i çocuk 90 yabancı uyruklu kaçağın bulunduğu botlar, bölgede etkili olan poyraz fırtınası nedeniyle sürüklenmeye başladı. Kaçaklar, jandarma ekiplerinin zamanında müdahalesiyle zor şartlara rağmen kurtarıldı. Kurtarılan 90 yabancı uyruklu göçmen, Kuşadası Limanına getirildi. Burada karaya çıkarılan göçmenlere jandarma ekipleri gıda ve giysi yardımında bulunurken çocuklara süt ve çikolata ikramında bulundu. Kaçan göçmenler daha sonra Kuşadası Jandarma Komutanlığı’na getirildi.

Kaçak göçmen ile yasa dışı geçiş organizasyonunda görev aldıkları iddia edilen biri Afgan uyruklu rehber ile 3’ü Türk T.A, K.S, M.T. gözaltına alındı.

Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerin tamamlanmasının ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 90 göçmen ile 1 rehber daha sonra sınır dışı edildi. (MURAT ŞENBAKLAVACI)







 
Son Eklenen Haberler