20 Nisan 2024, Cumartesi

Eşini 18 yerinden bıçaklayan müdür tahliye edildi

21 Ekim 2016, Cuma 09:24

     


Çine Nüfus Müdürü iken yaşadığı psikolojik rahatsızlık sonucu eşini 18 yerinden bıçakladığı öne sürülen Cemil Ögeday hakkında tahliye kararı verildi. Ögeday, önce Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde 3 hafta gözlem altında tutulacak. Daha sonra İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek cezai ehliyetinin olup olmadığına dair rapor hazırlanacak.

 

Eşi M.Ö’yü bıçaklayarak öldürmeye çalıştığı öne sürülen Çine eski Nüfus Müdürü Cemil Ögeday tahliye edildi.

ADÜ’de “paranoid şizofreni” ve Manisa’da “psikotik bozukluk” tanısı konularak cezai ehliyeti olmadığı tespit edilen Ögeday, Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti, Manisa’dan verilen raporu dikkate alarak Ögeday’ın tahliye edilmesine hükmetti.

Ancak cezaevinden doğrudan salıverilmeyen Cemil Ögeday, mahkeme kararı doğrultusunda, polis kontrolünde önce Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürülecek. Üç haftayı geçmemek üzere gözlem altında tutulacak olan Ögeday, oradan İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek akli melekelerinin yerinde olup olmadığına yönelik bir rapor daha düzenlenecek. Nüfus Müdürü Ögeday'ın durumu, Adli Tıp Kurumu’ndan alınacak rapor doğrultusunda yeniden değerlendirilecek.

18 Temmuz’da yaşanan olayın ardından Çine eski Nüfus Müdürü Cemil Ögeday tutuklanmış, cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için önce Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Adli Tıp Kurumu’na, ardından Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine gönderilmişti. (NACİ ERİŞ)







 
Son Eklenen Haberler