20 Nisan 2024, Cumartesi

Sel, Çine'yi esir aldı

20 Eylül 2016, Salı 22:39

     


Çine'de sağanak yağmur nedeniyle oluşan sel, ilçeyi esir aldı. Çaylar sokaklara taşarken, yollar ulaşıma kapandı, ev ve iş yerlerini su bastı.

Çine'de akşam saatlerinde etkili olan ve yarım saat süren sağanak yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi. Atatürk Caddesi'nin Çine Belediye Hamamı kısmında bulunan kanalizasyon rögarlarından taşan su, esnaflara zor anlar yaşattı. Sel nedeniyle Madran Dağı'ndan Çine Çayı'na akan Kumcuk Çayı taştı. Çay üzerindeki köprüler ulaşıma kapanırken, çaydan sokaklara ve şehir merkezine taşan sular vatandaşları zor durumda bıraktı.

İLÇEYİ YÖNETENLERE İSYAN ETTİ

Madran Dağı'nın eteklerine kurulu olan Mutaflar Mahallesi'nin altında kalan Evciler Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların evlerini su bastı. Evini su basan vatandaşlardan Cüneyt Korkut, "Belediyeden yardım istiyoruz. Yardım etmeye gönülleri yok. Sokak yollarına parke taşı döşemiyorlar. Mutaflar Mahallesinden akan su direk bizim evlere yöneliyor hiç bir önlem almıyorlar. Her defasında bu sorunlarımızı kendilerine iletiyoruz ama hizmet yok. Araçlarımız bu bataklığa dönen yolda gidemiyor. Bizde insanız. Devlet, belediye nerede?" diyerek ilçeyi yönetenlere sitem etti.

AKÇAOVA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Çine'nin merkezinde etkili olan sel felaketi Akçaova Mahallesi'ne giden yolda da etkili oldu. Sele dönüşen yağmur suları, Akçaova'ya ulaşımı sağlayan yolun bir süre trafiğe kapanmasına sebep oldu. Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne bağlı ekipler, sel nedeniyle taşan Kumcuk Çayı'nda bulunan köprülerde çalışma başlattı. Ekipler, köprü ayaklarında biriken ve tıkanıklığa sebebiyet veren çöp ve atıkları temizlemek için uzun uğraşlar verdi.

SEL SELFİESİ YAPTILAR

Uzun yıllar sonra Kumcuk Çayı'nın taşmasına şahit olan Çineliler, selin etkisini yitirmesiyle birlikte, köprülerde felaketin yaşandığı anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf ve selfieler çekildi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler