29 Mart 2024, Cuma

Aydın'da FETÖ operasyonları sürüyor

17 Temmuz 2016, Pazar 16:56

     


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde başlatılan operasyonlar Aydın’da da sürdürüldü. Operasyon kapsamında Efeler'de eski üst düzey bürokratlar, işadamları ve kurum çalışanlarının yanı sıra bazı esnaflar da gözaltına alındı.

İL GENELİNDEKİ KARAKOLLARA DAĞITILDI

Yardım ve yataklığın yanı sıra örgüte lojistik destek sağladığı iddiasıyla da gözaltına alınan yaklaşık 55 kişi, ilk olarak dün gece Aydın İl Emniyet Müdürlüğü B Hizmet binasına getirildi. İl Müdürlüğü’nde ilk ifadeleri alındıktan sonra il genelindeki çeşitli karakollara götürülen zanlıların aileleriyle görüştürülmesine de izin verilmedi.

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK İDDİASI

Gözaltına alınanlar arasında işadamı Mustafa A., Abdulkerim T., Ahmet C.K., Avukat Ufuk K., eski başhekimler Halil Y. ve Ersin S.'nin bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında ifadesi tamamlanların Adliye’ye sevk edilerek, yargılanma sürecinin başlatılacağı bildirildi. Aydın’da FETÖ operasyonlarının devam edeceği de ileri sürüldü.

HAKİM VE SAVCILAR AÇIĞA ALINDI

HSYK 2. Dairesi, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından olağanüstü toplanarak, FETÖ üyesi hakim ve savcılar hakkındaki müfettiş raporunu görüştü. Adli yargıda 2 bin 204 hakim ve savcı açığa alınırken, Aydın’da da 9 savcı ve 18 hakim açığa alınmıştı. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)







 
Son Eklenen Haberler