26 Nisan 2024, Cuma

Çineli hakim görevden uzaklaştırıldı

16 Ağustos 2016, Salı 16:36

     


HSYK 2. Dairesi, FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez'in geçici olarak görevden uzaklaştırdı. Öksüz’ü serbest bırakan hakimlerden Çetin Sönmez’in Aydınlı olduğu öğrenildi.

 

 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez'i görevden uzaklaştırdı.

 

HSYK, Öksüz'ün serbest bırakılması kararını veren hakim Köksal Çelik ve yapılan itirazı reddeden Çetin Sönmez'le ilgili inceleme başlatmış, HSYK 3. Dairesi de iki hakim hakkındaki iddialarla ilgili soruşturma izni vermişti.

 

Daire ayrıca, Adil Öksüz'ün Ankara Batı Adliyesinde ifadesini alan Savcı Cihan Ergün hakkında da "basın ve yayın organlarında yaptığı açıklamalar" nedeniyle soruşturma izni verdi.

 

HSYK müfettişlerinin hazırladığı rapor doğrultusunda söz konusu hakimlerin durumunu değerlendiren HSYK 2. Dairesi,  iki hakimin geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. Kararı, HSYK Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz sosyal medya hesabından duyurdu.

 

Öksüz’ü serbest bırakan hakimlerden Çetin Sönmez’in, Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Sarnıç mahallesinden olduğu öğrenildi. (NACİ ERİŞ)







 
Son Eklenen Haberler