25 Nisan 2024, Perşembe

Baba, oğul yan yana gömüldü

16 Ağustos 2014, Cumartesi 13:02

     


Balıkesir’deki kanlı düğün baskınında hayatını kaybeden damat Aytekin Vay (27) ve baba Nevzat Vay (65), memleketleri Aydın’ın Çine İlçesi'ne bağlı Bölüntü Mahallesi’nde yan yana toprağa verildi.

 

Balıkesir’in Karesi İlçesi’nde önceki gece yaşanan kanlı düğün baskında, 10 V 8767 plakalı otomobiliyle kına gecesinin yapıldığı düğün salonunu basan gelinin dayısı Mehmet Fatih Ç. dehşet saçtı. Gelin Gülden Aykurt ile damat Aytekin Vay'ın akrabalarıyla eğlenmeye devam ettiği sırada pompalı tüfekle rastgele ateş eden Mehmet Fatih Ç.’nin silahında çıkan kurşunlar damat Aytekin Vay, damadın babası Nevzat Vay, annesi Aliye Vay, kardeşleri Gültekin Vay ve Murat Vay ile Fatma Uydaş, Aslı Gümüş ve Cemil Can Aslan’a isabet etti. Ağır yaralanan baba Nevzat Vay (65) hastaneye götürülürken, damat Aytekin Vay (27) ise, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Diğer yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, adli makamlara sevk edilen zanlı Mehmet Fatih Ç., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Kanlı düğün baskınında hayatını kaybeden damat Aytekin Vay ve babası Nevzat Vay’ın cenazeleri Bursa Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak, Çine'ye 25 kilometre uzaklıktaki Bölüntü Mahallesi’ne getirildi. Balıkesir’de tedavileri süren anne Aliye Vay ile kardeşleri Gültekin Vay (25) ve Murat Vay (29) cenaze törenine katılamadı. Baba Nevzat Vay ve damat Aytekin Vay’ın cenazeleri helallik alınması için önce evlerine getirildi. Babası ve kardeşinin tabutlarına sarılan kadının feryatları yürekleri dağladı.

 

Baba Nevzat Vay ve damat Aytekin Vay için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve büyük bir kalabalık katıldı. Kanlı düğün baskınında hayatını kaybeden baba ve oğlunun cenazeleri mahalle mezarlığında yan yana toprağa verildi.

 

3 YILDIR DÜĞÜN İÇİN BEKLİYORLARMIŞ

Bodrum’da turizm sektöründe çalışırken 6 yıl önce Gülden Aykurt ile tanışan Aytekin Vay’ın 3 yıl önce nişanlanarak düğün hazırlıklarına başladığı öğrenildi. 3 ay önce işinden ayrılan Vay’ın Balıkesir'de yaşamayı düşündüğü ve Balıkesir’de iş bularak çalışmaya başladığı belirtildi. Acı haberi alan Vay’ın Bodrum’daki iş arkadaşları da cenaze törenine katıldı. Oldukça üzgün olan arkadaşları Vay’ın nişanında çekilen fotoğrafını bir an olsun ellerinden bırakmadı.

 

KURU SIKI SANMIŞLAR

Olayın yaşandığı sırada düğün için salonda bulunan baba Nevzat Vay’ın dayısının oğlu Mehmet Direk, kendisinin de ölümden döndüğünü belirterek, “Düğün devam ederken yöresel oyunumuz olan Aydın Zeybeği'ni oynuyorduk. Bir anda silah sesini duyduk. Bizim buralarda bu oyun oynanırken, silah atılması adet olduğu önce kuru sıkı tabanca zannedip aldırış etmedik. Ancak, Nevzat yere yığılınca silahın gerçek olduğunu ve silahı ateşleyen kişinin niyetinin farklı olduğunu anladık. Benden çok daha ağır 80-100 kiloluk bir adamdı. Engellemek için üzerine atladım. Bir süre yerde boğuştuk. O silahını ateşlemeye devam etti. Silah tutukluk yapmasaydı belki ben de şuan ölmüş olabilirdim” diye konuştu.

 

"SUÇLUNUN CEZASINI ÇEKMESİNİ İSTİYORUZ"

Yeğenin 3 yıldır düğün hazırlığı yaptığını ifade eden Amca Yaşar Vay da, “Telefonla görüşüp tanışmışlar. 3 yıldır düğünü bekliyorlardı. Düğün yapmak için Balıkesir’e gittiler. Cenazeleri geldi. Neden olduğunu bir türlü anlayamadık. Suçlunun cezasını çekmesini istiyoruz” dedi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler