25 Nisan 2024, Perşembe

"Kırmızı ışıkta duranın vay haline"

11 Eylül 2014, Perşembe 13:39

     


Çine'de bir çok kazanın meydana geldiği Çine Muhsin Kalkan Ticaret Meslek Lisesi önündeki sinyalizasyon ışıklarında kırmızı yine bir kaza oldu. Özcan Bayemir yönetimindeki kamyonet kırmızı ışıkta bekleyen Mehmet Çatak yönetimindeki otomobile çarptı. Kazaların çoğu kez ışıkları fark etmeyen araçların, kırmızı ışıkta duran araçlara çarpmasıyla meydana gelmesi ise vatandaşlara, "Kırmızı ışıkta duranın vay haline" dedirtti.

 

Kaza, saat: 09.30 sıralarında meydana geldi. Kırmızı ışıkta duran Mehmet Çatak yönetimindeki 09 AS 995 plakalı otomobile ışıkları fark etmeyen Özcan Bayemir yönetimindeki 35 YHH 37 plakalı kamyonet arakdan çarptı. Kazada her iki araçta maddi hasar meydana gelirken, yaralanan olmadı.

 

IŞIKLAR KALDIRILMALI

Kırmızı ışıkta dururken otomobiline arkadan vurulan Sürücü Mehmet Çatak, "Çine'de kaza dediğimizde herkesin aklına bu ışıklar geliyor. Biz vatandaşlar bu ışıkların buradan kaldırılmasını yada daha sıkı önlemler alınmasını istiyoruz. Yaşanan her kazanın senaryosu aynı. Kırmızı ışıkta durana arkadan gelen araç çarpıyor. Bazı Çineli ve çevrede yaşayan vatandaşlarımız artık ışıklarda durduklarında kaza kurbanı olabilecekleri düşüncesi ile kırmızı ışıkta durmuyor. Kırmızı ışıkta duran yerli veya yabancı sürücüler ise ışıkları fark etmeyen diğer sürücüler tarafından çarpılıyor" dedi.

 

Yetkililere seslenen Çatak, "Bu kazalar birilerinin hoşuna mı gidiyor? Bu ışıklar neden kaldırılmıyor? Derhal kaldırılmalı. Işıkların az ilerisinde üst geçit yapıldı. Ancak ışıklar var diye üst geçidi kullanan çok az. Bu ışıklar ve yaya geçidi kaldırılsa insanlarımız üst geçidi kullanacaklar" diyerek duruma isyan etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler