28 Mart 2024, Perşembe

Hem hesabının çalınmasına hem de mağduriyete üzülüyor

7 Haziran 2021, Pazartesi 18:43

     


Çine’de bayan kuaförü olarak 25 yıldır hizmet veren Nilüfer Ateş, sosyal medya hesabının çalındığını ve çalan kişilerin de bir takipçisine yüklü miktarda dolandırdığını ifade etti. Ateş, "Bu arkadaşımın ismini ve para miktarını açıklamak istemiyorum. Benim ve diğer tanıdıklarının telefon ile sesini duymadan, dolandırıcıların tuzağına düşmesinler" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Hamitabat Mahallesi’nde kuaför salonu işletmeciliği yapan Nilüfer Ateş’in yaklaşık 10 yıldır kullandığı Instagram hesabı çalındı. 7 bin takipçisi bulunan Nilüfer Ateş’e ait hesabı takip eden bir vatandaşın, dolandırıcılık mağduru olduğu öğrenildi.

“KESİNLİKLE PARA AKTARMASINLAR VE KİŞİSEL BİLGİLERİNİ VERMESİNLER”

Hiç beklenmedik bir olay ile karşılaştığını belirten Nilüfer Ateş, “Kaç yıldır severek kullandığım sosyal medya hesabımın kötü yönlerini de görmüş oldum. Yaklaşık 10 yıldır kullandığım Instagram hesabım çalındı ve hemen diğer hesaplarımdan hesabımın çalındığını duyurdum. Polise giderek siber suçlar birimine de hemen müracaat ettim olumsuz olaylarla karşılaşmamak için. Fakat çalınan hesabım şuan hala açık gözüküyor. Takipçilerimin mağdur olmasını istemiyor. Hesabımın biran önce kapatılmasını istiyoruz ama bir türlü kapatamıyoruz. Sevdiklerimin ve arkadaşlarımın dolandırılmasın. Şuan ki hesabım artık farklı. Bu yöntem ile çok sayıda dolandırıcılık olayı olduğunu duyuyoruz ve biliyoruz. Beni güvenen ve çok seven 20’ye yakın kişi beni aradı ve hesabımın çalındığı yönünde uyardı. Fakat bir arkadaşım beni aramadan bilgilerini dolandırıcılara vermiş. Onlarda arkadaşımın hesabını boşaltmış. Çünkü konuştuğu kişiyi benim olduğumu zannetmiş. Meblağ söylemek istemiyorum ama ciddi miktarda parası bu şekilde çalındı. Bu arkadaşımın ismini ve para miktarını açıklamak istemiyorum. Benim ve diğer tanıdıklarının telefon ile sesini duymadan, dolandırıcıların tuzağına düşmesinler. Kesinlikle para aktarmasınlar ve kişisel bilgilerini vermesinler” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler