29 Mart 2024, Cuma

Yangından kaçamayan canlılar feci şekilde can verdi

5 Haziran 2018, Salı 10:37

     


Çine’de zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgede çıkan yangında 5 hektar alan kül oldu. Yangında yaşam alanları yok olan birçok hayvan yanarak can verdi.

 

Yangın Kırkışık Mahallesi Koca Kuzu Mevkiinde dün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Bilinmeyen bir nedende zeytin ağaçlarının da bulunduğu makilik alandan dumanlar çıktığını gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine çok sayıda itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

 

3 HELİKOPTER MÜDAHALE ETTİ

Çine Orman İşletme Müdürlüğü, Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri Yatağan Orman İşletme Müdürlüğüne ait 4 helikopter, 10 arazöz, 5 tanker ve 3 ilk müdahale aracı ile yangına müdahale etti. Yangın söndürülmesinin ardından ekipler bölgede soğutma çalışması yaptı. Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, yanan bölgeye giderek bilgi aldı. 

 

YANGINLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yangında yaşam alanları yok olan birçok hayvan yanarak can verdiği gözlendi. Yangının elektrik direklerinden sarkan tellerden çıktığı ileri sürülürken jandarma olay ile ilgili soruşturma başlattı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler