19 Nisan 2024, Cuma

Yatak odasında 'Kıtmir' madalyonu bulundu

3 Aralık 2016, Cumartesi 10:08

     


Çine’de yapılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda tutuklanan öğretmen A.A.’nın evinde yapılan operasyonda, örgütün mütevelli heyeti üyelerine ya da üstün hizmet verdiği düşünülen kişilere sunulan “kıtmir duası” madalyonu bulundu. 

Çine’deki FETÖ/PDY üyelerine yönelik soruşturmada ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik yaparken FETÖ/PDY bağlantısı gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen öğretmen A.A.’nın evinde yapılan aramada, FETÖ/PDY’nin sembolleri arasında yer alan “kıtmir duası" madalyonu çıktı. 
Kolye şeklindeki “Kıtmir duası” madalyonu, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerinin yaptığı araştırma sonucu hazırladığı ve 28 Ekim’de diğer illere gönderilen yazıda örgütün sembolleri arasında gösteriliyordu. Örgütün mütevelli heyeti üyelerine ya da örgüte üstün hizmetlerde bulunan kişilere verilen gümüş renkli zincirsiz kolye, A.A.’nın yatak odasında ele geçirildi. A.A.’ya, “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne ne gibi ve ne miktarda finansal destekte bulundunuz ki bu kolyeyi hak ettiniz?” diye soruldu. 
A.A. savunmasında, “Benim bu konu ile ilgili hiçbir bilgim yoktur. Kolyeyi ilk kez ikametimde arama yapan polisler bulduğunda gördüm. Kolye ile ilgili kesinlikle bilgim yok” yanıtını verdi. 
Çine'de yapılan operasyonda, geçtiğimiz hafta gözaltına alınan 22 kişiden 18'i perşembe günü tutuklanmıştı. (NACİ ERİŞ)

 







 
Son Eklenen Haberler