24 Nisan 2024, Çarşamba

Aydın’da 2 hakime FETÖ operasyonu

2 Aralık 2016, Cuma 13:27

     


Aydın’da yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Aydın 1’inci İş Mahkemesi hakimi Ali Karagöllü ve Çine Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi Ümran Gürgen, HSYK tarafından açığa alınırken polis ekipleri tarafından da operasyon başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 191 hakim ve savcı açığa alınırken 191 kişiden 2’sinin Aydın’da görevli olduğu ortaya çıktı. Bu kapsamda, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde operasyon başlattı.

Bu kapsamda, Aydın 1’inci İş Mahkemesi hakimi Ali Karagöllü’nün Aydın Adliyesi’ndeki odasında arama yapıldı. Karagöllü’nün gözaltına alınıp alınmadığı henüz öğrenilemedi.

Hakim Ali Karagöllü, bir süre önce emekliliğini istemiş ancak Olağanüstü Hal (OHAL) tedbirleri nedeniyle emekliliği, işleme konulmamıştı.

Operasyon kapsamındaki bir diğer adres ise Çine Adliyesi oldu. Aynı zamanda Karpuzlu Kaymakamı Ömer Faruk Gürgen’in eşi olan Çine Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi Ümran Gürgen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İzne ayrıldığı belirlenen Gürgen’in Ankara’da gözaltına alındığı öğrenildi. Gürgen’in odasında arama yapılarak kapısı mühürlendi. (NACİ ERİŞ/SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler