25 Nisan 2024, Perşembe

29 memur ihraç edildi

2 Eylül 2016, Cuma 17:27

     


Çine’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Resmi Gazete'de yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 29 kişi mesleklerinden ihraç edildi. İhraç listesinde, Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık ile Çine eski İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Osman Olgun da yer aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında alınan tedbirlere ilişkin 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK), terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan çok sayıda memur, kamudaki görevlerinden çıkarıldı. Bu bağlamda Çine’den 29 kişi, mesleklerinden ihraç edildi.

672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli öğretmenler Halil Köken, Hatice Dilek Cibil, Hatice Yavuz, İbrahim Halil Demirci, Kenan Şen, Mefaret Akdeniz, Mehmet Akdağ, Mehmet Emeksiz, Mehmet Yavuz, Mutlu Şahin, Nebahat Deniz Coşkun, Sabahattin Polat, Sultan Kurt, Şükrü Coşkun, Üzeyir Coşkun, Ahmet Girgin, Ali Akdeniz, Arzu Yardım, Atilla Dağdelen, Ayşe Güler Karadereli, Bilal San, Burak Küçükçingi ve Emine Girgin, görevlerinden atıldı. Çine Devlet Hastanesi'nden Mesut Dirik, Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Veli Durupınar, Çine İlçe Mal Müdürlüğü'nden Hasan Yardım ve Arife Olgun ile Çine İlçe Müftülüğü'nden İbrahim Akbulut ve Şerafettin Kuçlu'nun görevlerine son verildi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler